תוספת מעניינת למנה עיקרית וגם נשנוש מדליק
מרכיבים
1 ק"ג תפוח אדמה קלופים, מבושלים במים ומעוכים
6 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
100 גרם חמאה
150 גרם קמח
1/2 כוס חלב
מלח
פלפל שחור
לציפוי מטוגן
4 ביצים
2 כוסות קמח
חבילת פנקו – פרורי לחם יפניים
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצלים בכף שמן קנולה. לאחר שהזהיבו מוסיפים אותם למחית תפוחי האדמה ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- ממסים את החמאה במחבת ומוסיפים תוך כדי ערבוב 150 גרם קמח. ממשיכים לערבב ומוסיפים גם את החלב. מערבבים היטב ובמהירות כדי שלא ייווצרו גושים, עד לקבלת מרקם חלק.
- מערבבים את מחית תפוחי האדמה יחד עם הרוטב שקיבלנו, משטחים את המלית שהתקבלה בתבנית ומקררים לפחות 4 שעות במקרר.
- לפני הטיגון להכין 3 קערות לציפוי:
- בקערה אחת 4 ביצים טרופות
- בקערה שנייה 2 כוסות קמח
- בקערה שלישית פירורי לחם יפניים )פנקו(
- יוצרים כדורים מהמלית, טובלים כל אחד בקמח ובביצה ולבסוף בפרורי לחם.
- מטגנים בסיר עד שמקבלים גוון שחום ויפה .
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן