פרויקטים של קיימות עירונית בדיזנגוף סנטר

350 בתי עסק הפרוסים על 60 אלף מטרים של מרחב עסקי וציבורי ולמעלה ממיליון מבקרים בכל חודש, הופכים את דיזנגוף סנטר לאבן דרך בתרבות הישראלית בכלל והתל אביבי בפרט. אנחנו רואים בכך אחריות גדולה והזדמנות נהדרת לעורר השראה בקרב מבקרים ועסקים, באמצעות יוזמות של קיימות עירונית.

כשאנחנו אומרים קיימות בסנטר אנחנו מתכוונים להתייחסות למכלול התפקידים שלנו כבניין מסחרי ותיק בלב תל אביב. תפקידנו הוא לשרת את המבקרים, בתי העסק, העובדים וגופים אחרים עמם אנחנו בקשר עסקי יומיומי. פרשנו בפניכם חמישה תחומים בהם אנחנו מתמקדים לפיתוח העשייה שלנו בתחום הקיימות:

בניין – המטרה: להיות המתחם המסחרי הראשון בעולם העובר תהליך של שיפוץ ירוק (רטרופיט).

  • תכנית התייעלות אנרגטית למתחם, אשר חסכה עד כה כ-% 13 בצריכת אנרגיה.
  • קיזוז פחמני שנתי על ידי נטיעת עצים, בשיתוף עמותת "יוזמת האנרגיה הטובה". בשנת 2017 ניטעו 1722 עצים על ידי ילדי בית הספר גבריאלי, תל נורדאו ובלפור. עצים אלה התחילו כשתילים רכים על גג הסנטר ובסיום השנה, כאשר יפתחו בית שורשים גדול מספיק, יתרמו לחיזוק הירוק בערים בישראל. 100 מהעצים יתרמו לחיפה אשר סבלה משריפת החורש הטבעי שלה בשריפה הגדול בשנת 2016. שאר העצים יתרמו לספארי ולגן הלאומי ברמת גן.
  • מעבר לשימוש בחשמל המופק מגז, החוסך כ-% 40 מפליטת הפחמן.
  • מרכז מבקרים – סיורים לקבוצות ולפרטיים אודות האסטרטגיה לקיימות עירונית, היוזמות, ההצלחות והאתגרים: אודות המסדרונות התת קרקעיים וההיסטוריה של הבניין השזורה ביניהם.

קהילה – המטרה: להיות מודל להתנהלות ארגונית הוגנת ועוגן עבור קהילת המבקרים.

  • העסקה ישירה של עובדי הביטחון והניקיון בסנטר ולא כעובדי קבלן.
  • עידוד ותמיכה בעסקים קטנים ועמותות, דוגמת יריד האוכל, בוטיק המעצבים וערך מוסף.

מזון – המטרה- גידול וצריכה של מזון עירוני איכותי.

  • ירוק בעיר, חוות הדרכה וחווה יצרנית של ירקות הידרופוניים על גג הסנטר. ירוק בעיר הינו מיזם משותף של דיזנגוף סנטר וחברת LIVINGGREEN . תוצרת החווה נמכרת למסעדות בסנטר ובסביבתו. בממוצע מסעדה הצורכת את הירוקים שלה מ"ירוק בעיר" חוסכת 80% מכמות המים הנדרשת לגידול צמחים, % 100 מכמות הריסוסים הכימיים ו- % 50 מאריזות הפלסטיק.
  • תו ירוק למסעדות, תהליך הכולל שיתוף פעולה עם עיריית תל אביב-יפו, להתייעלות סביבתית של בתי אוכל נבחרים בסנטר.

פסולת – המטרה: לשמש דוגמה, הלכה למעשה, להפרדת פסולת במתחם מסחרי.

  • הפרדת קרטון מהפסולת הכללית, זכייה בפרס "הקניון הירוק והממחזר" של חברת אמניר מיחזור, לשנת 2015 .
  • פסולת אלקטרונית, נקודת איסוף וולונטרית לפסולת אלקטרונית למחזור, עבור הציבור הרחב ובתי העסק. הפסולת מועברת לעמותת " אקומיוניטי", תאגיד חברתי למחזור פסולת אלקטרונית בע"מ, המעסיקה אנשים בעלי מוגבלויות לטיפול בפסולת אלקטרונית.

טבע עירוני – המטרה: חיזוק הטבע העירוני בתל אביב.

  • המרכז לדבוראות עירונית ביו-דינמית. הקמת כוורות ביו דינמיות על גג הסנטר, חינוך והסברה בנושא המגוון הביולוגי, חשיבות הטבע העירוני והתמיכה באוכלוסיית הדבורים בעולם. המרכז הוקם יחד עם מר יוסי אוד, מומחה עולמי לדבוראות ביו-דינמית.
  • הקמת 10 קיני סיסים, ציפור עירונית בסכנת הכחדה, על קיר הגג. הפעילות מתקיימת במסגרת פרויקט השבת הסיסים לעיר, של עמותת "ידידי הסיסים".
  • מרחב פתוח לכלבים, דיזנגוף סנטר הוא המתחם הבנוי, היחיד בארץ המאפשר כניסה חופשית לכלבים.
  • עטלפי פירות, מושבה ותיקה של עטלפים הרואים בסנטר את ביתם.

מגוון

קטגוריות: קיימות