קיש לא שגרתי שזוכה למחמאות ממביני עניין. גבינת העזים ועשבי התיבול משתלבים נהדר ויוצרים מלית קלילה. וכשהם מונחים על מצע של בצק פריך, נוצר שילוב אלגנטי וייחודי.
מרכיבים (לתבנית פאי שקוטרה 28 ס"מ)
לבצק
- 2 כוסות קמח
- 150 גרם חמאה
- מלח
- 1 ביצה
למילוי
- 1 בצל קצוץ
- 100 גרם צנוברים
- 3 ביצים
- 1 שמנת מתוקה
- מלח פלפל
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס עשבי תיבול: בזיליקום טרי, שמיר, פטרוזיליה
- אופן ההכנה
לבצק:
- מחממים תנור ל־ 180 מעלות.
- מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
- מרדדים את הבצק לעלה ומרפדים בו את התבנית. אופים 15 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים.
למלית:
- מטגנים את הבצל ומוסיפים את הצנוברים לאחר שהבצל מזהיב. ממשיכים לטגן עוד קצת.
- טורפים בקערה את חומרי המלית, מוסיפים את הבצל ואת הצנוברים, מתבלים ויוצקים על הקלתית.
מקשטים ואופים:
- מפזרים על קיש מעט גבינה בולגרית ומקשטים בצנוברים.
- אופים בתנור שחומם ל־ 170 מעלות עד שמקבל גוון זהוב, בערך 30 דקות.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן