מהדוכן מרוקאי
כשעומדים מול הדוכן המרוקאי אי אפשר לעמוד בפיתוי של מגש הפלפלים המולאים הצבעוני. פלפלים שמנמנים ומבריקים, צהובים ואדומים, מסודרים שורות־שורות.
מרכיבים
- 6 פלפלים אדומים
- 500 גרם עגבניות מרוסקות ) 4 עגבניות גדולות(
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כוס אורז
- 5 כוסות מים רותחים
- 500 גרם עוף טחון
- 1 בצל יבש קצוץ דק
- 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
- 1 שן שום כתוש
- 1/2 שמיר קצוץ
- 1 כף שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפות שטוחות פפריקה מרוקאית
אופן ההכנה
- מורידים לפלפלים בעדינות את הגבעול ומנקים אותם מהגרגירים.
- מבשלים את האורז ב־ 4 כוסות מים כרבע שעה ללא מכסה, מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים.
- מטגנים בסיר את הבצלים, מוסיפים כף שטוחה של פפריקה, מעט מלח ופלפל. לאחר שהבצלים מזהיבים קלות מוסיפים את העוף הטחון ואת השום ומטגנים כדקה.
- כשהעוף מוכן מכבים את האש ומוסיפים את השמיר. מחכים שיתקרר מעט, מוסיפים את האורז ומערבבים.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת של האורז והבשר.
- בסיר רחב מחממים מעט שמן, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות, כוס מים רותחים, כף שטוחה של פפריקה, מעט מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת למרקם אחיד.
- מניחים את הפלפלים בסיר עם רוטב העגבניות ומבשלים כ־ 20 דקות במכסה סגור. אם לאחר הבישול עדיין נשארנו נוזלים, ממשיכים לבשל ללא המכסה עד לאידוי הנוזלים.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן