מהדוכן המרוקאי
יש שיגידו שמי שלא טעם את הדג המרוקאי של יריד האוכל, לא טעם דג מרוקאי מימיו. מנה מרוקאית מסורתית, בתיבול חריף ובצבע אדום לוהט שמתאימה כמנה ראשונה או כעיקרית. שווה לנסות!
מרכיבים
- 6 יחידות פילה מושט
- 1 חבילה כוסברה קצוצה גס
- 1/2 כוס שמן
- 6 עגבניות בינוניות פרוסות
- 6 שיני שום פרוסות דק
- 2 כפות פפריקה מרוקאית
- 2 כוסות גרגרי חומוס מבושל
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח ים גס
- 1 כפית שאטה גרוסה
- 10 יחידות פלפל שאטה שלמים
אופן ההכנה
- מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומפזרים בתוכה 1/2 חבילת כוסברה, שמן, 6 עגבניות, 3 שיני שום, פפריקה, 1 כוס גרגירי חומוס, כורכום, 1/2 כפית שאטה גרוסה ו־ 1/2 כפית מלח ים גס. מערבבים הכול בתבנית.
- מניחים את הדגים על התערובת ומפזרים עליהם מה שנותר – 1/2 חבילת כוסברה, 10 פלפלי שאטה שלמים, 3 שיני שום, 1 כוס גרגירי חומוס, 1/2 כפית מלח ים גס ו־ 1/2 כפית שאטה.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל־ 30 דקות.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן