פולו שוויד בקאלי: אורז פול (או אפונה) ושמיר של הדוכן הפרסי
אורז (פרסי כמובן) עם תוספות ירוקות המעניקות לו טעם וריח קליל וקיצי.
מרכיבים
- כוס אורז על כל בן אדם שיאכל מהמנה
- 1/2 1־ 2 כוסות מים על כל כוס אורז )תלוי באורז(
- 2 חבילות שמיר טרי
- 50 גרם שמיר יבש
- 1 חבילה פול סנפרוסט או פול ירוק טרי או אפונה
- מלח
- פלפל
- שמן
- כורכום
- 1/2 כף אבקת מרק עוף
- 2 תפוחי אדמה
אופן ההכנה
- מרתיחים מים ומוסיפים 1 כף גדולה של מלח, 1 כף של שמן ו־ 1 כפית כורכום
- שוטפים כמה פעמים טוב את האורז עד שהמים נהפכים לשקופים, מסננים ומוסיפים למים הרותחים. צריך לוודא שהמים מכסים את האורז לפחות בפער של אצבע. מבשלים 12 ־ 15 דקות 80% בישול של האורז. מסננים ושוטפים במים קרים כדי שרוב העמילן מהאורז ייצא.
- קוצצים שמיר טרי דק, מבשלים את הפול או את האפונה בסיר נפרד, מסננים ומקלפים את הקליפות. מערבבים על מגש גדול את האורז, את השמיר הקצוץ, את הפול המקולף ואת השמיר היבש. מוסיפים כ־ 1/2 כף מלח ו־ 1/2 כף אבקת מרק עוף, קצת פלפל שחור ומערבבים בידיים.
- מקלפים תפוחי אדמה ופורסים לפרוסות. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית של סיר טפלון עם מעט שמן ו־ 1/2 כפית מלח. על הפרוסות מפזרים את האורז בצורת הר. יוצרים חורים בהר ומשארים לבישול על אש בינונית־גבוהה 4־ 5 דקות.
- אחר כך מנמיכים את האש וממשיכים לבשל ב־ 20 דקות על אש נמוכה (מתבשל ללא מים).
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן