עלי גפן – הדוכן העיראקי
עלי גפן דורשים השקעה וסבלנות במילוי ובגלגול, אבל התוצאה שווה את כל המאמץ – עלי גפן עם ארומה מתקתקה של נענע. מומלץ להוסיף חמוציות או צימוקים. מתאימים כמנה ראשונה או כמנת אירוח קלילה.
מרכיבים
40 ־ 50 עלי גפן משומרים
3/4 כוס אורז
מים רותחים
2 בצלי בינוניים קצוצים
כ־ 1/4 כוס שמן זית
10 גבעולי נענע (רק עלים)
1 כרפס קצוץ (עם הראש)
1 שמיר
מלח ופלפל לפי הטעם.
מומלץ להוסיף כיד הדמיון חמוציות, צימוקים, גרעיני חמנייה אפויים או שקדים אפויים )מרוסקים( בשביל המתיקות.
אופן ההכנה
- חולטים את העלים במים רותחים ומניחים בקערה ל־ 10 דקות.
- משרים את האורז ב־ 2 כוסות מים רותחים 5־ 7 דקות ומסננים.
- מטגנים 1/2 1 בצל קלות במעט שמן.
- מוסיפים לאורז את הבצל המטוגן, 1/2 בצל חי, עלי נענע קצוצים, כרפס קצוץ, שמיר קצוץ, מלח, פלפל ומערבבים.
- מרפדים סיר בשכבה של עלי גפן כדי למנוע חריכה.
- מגלגלים את עלי הגפן ומסדרים בסיר.
- הוראות גלגול:
- הופכים את העלה כך שהגידים הבולטים פונים מעלה )עליהם מניחים את האורז(.
- אם ישנם עלים קטנים אפשר להניח זה על זה כדי ליצור שטח פנים גדול יותר.
- מניחים במרכז מעט מתערובת האורז.
- ראשית מקפלים פנימה את הצדדים )ימין ושמאל(, ואז מגלגלים את החלק העליון כלפי המרכז, ואחריו את החלק התחתון כדי לסגור את הגליל.
- מוסיפים לסיר 1/4 כוס שמן זית וכוס מים רותחים. מניחים צלחת מעל עלי הגפן כדי שלא ייפתחו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן
קטגוריות: יריד האוכל
תגיות: אוכל עיראקי, הדוכן העיראקי, יריד האוכל, עלי גפן