קציצות בשר בקר וכבש ברוטב אביבי. מנה צבעונית עשירה בירקות ובטעמים.
מרכיבים
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 500 גרם בשר כבש טחון
- 200 גרם בצל (4 יחידות)
- 2 ביצים
- 1/4 חבילת פטרוזיליה חתוכה דק
- 1/4 חבילת כוסברה חתוכה דק
- 2 עלי סלרי חתוך דק
- 2 גזרים חתוכים לרצועות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות
- 100 גרם קמח מצה
- מלח
- פלפל
- שמן קנולה
אופן ההכנה
- מערבבים את הבשרים בקערה גדולה, מוסיפים את קמח המצה, הבצלים, 2 הביצים, הפטרוזיליה, הכוסברה, הסלרי, המלח, הפלפל, , לפי טעם, עד לקבלת עיסה במרקם אחיד.
- משמנים מגש של תנור עם נייר אפייה. משמנים קצת את היד ומגלגלים קציצות בגודל כדורי טניס ומניחים במגש.
- מכניסים לתנור בחום של 180 ־ 200 מעלות כחצי שעה.
לרוטב:
- שמים בקערה חדשה ליטר מים, ומוסיפים להם מלח, פלפל, מרק עוף, 1 כוס ציר עוף או 1 כף אבקת מרק עוף ומערבבים.
- מוציאים את הקציצות מהתנור, מוסיפים את הרוטב עד שהוא מכסה את הקציצות ומפזרים מעל את הגמבות, הגזר וקצת ירק. מכניסים לתנור לעוד חצי שעה ומגישים.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן
קטגוריות: יריד האוכל