הבקיילה הוא תבשיל תוניסאי מסורתי, שידוע בשל צבעו הירוק והמיוחד אשר מתקבל מהתרד. הסוד האמיתי הוא בבישול הארוך והאטי. מומלץ להגיש לצדו קוסקוס או אורז.
מרכיבים
- 2 חבילות עלי תרד או מנגולד
- 1 כוס שעועית (אין צורך להשרות במים)
- 1/2 חבילת כוסברה קצוצה
- 500 גרם בשר בקר חתוך לקוביות של 2 ס"מ
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
אופן ההכנה
- שוטפים במים את השעועית ואת עלי התרד, ומייבשים.
- אם משתמשים בעלי מנגולד, מסירים את החלק הלבן )משתמשים רק בירוק( וקוצצים את העלים לרצועות.
- מטגנים את עלי התרד במחבת במעט שמן ולאחר מכן מעבירים את התרד לסיר גדול. מוסיפים את קוביות הבשר, את העגבניות ואת השעועית.
- מבשלים כשעתיים עד שהשעועית מוכנה לאכילה ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ואת התבלינים (אין להוסיף מלח לפני בישול השעועית, המלח מונע את התרככותה).
- לאחר הוספת התבלינים מניחים לבישול קצר נוסף, מסירים ומגישים.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן