גאוות העדה הבוכרית. תבשיל בוכרי מסורתי שממזג טעמים בסיר אחד ויוצר מעדן שלא מאכזב.
מרכיבים
- 3 כוסות אורז עגול
- 1 ק"ג בשר שריר או כרעיים עוף
- 2 בצלים גדולים
- 2 ק"ג גזר
- ראש שום
- רבע כוס שמן זית או קנולה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן בנדיבות בסיר. לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר או העוף לצריבה ומוסיפים 2 כוסות מים.
- חותכים את הגזר לרצועות ומוסיפים לסיר, כך שהמים מכסים אך לא עוברים את הגזר.
- מפזרים את שיני השום, רצוי עם הקליפה, מעל הגזר, מכסים את הסיר וממתינים לבישול.
- משרים את האורז במים שיכסו אך לא יעברו את האורז.
- ממתינים כחצי שעה כשהגזר רך מהבישול, מוסיפים את האורז עם המים לסיר.
- מתבלים במלח (כ־ 2 כפות) ובפלפל לפי הטעם.
- שוב מכסים את הסיר, וכשהמים נספגים מערבבים בעדינות רק את האורז כך שהשכבות יישארו.
- מניחים מתחת למכסה הסיר מגבת, מנמיכים את האש ומבשלים בישול אטי של כחצי שעה.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן